مقالات

مصرف دارو های ضد افسردگی چگونه است؟

مصرف دارو های ضد افسردگی طبق دستور پزشک در مدت تعیین شده ضروری است حتی اگر بعد مدتی احساس بهتری دارید. کارشناسان هشدار می دهند که رعایت نکردن این روتین می تواند عواقب جدی برای سلامتی شما داشته باشد.

دارو های ضد افسردگی ، دارو های تجویزی مبتنی بر شواهد هستند که می توانند به افراد مبتلا به افسردگی متوسط ​​تا شدید کمک کنند تا احساس بهتری داشته باشند. برای یافتن داروی های ضد افسردگی مناسب ممکن است کمی آزمون و خطا طول بکشد، زیرا برخی از آنها متفاوت از یکدیگر عمل می کنند.
اما کلید یافتن این گزینه برای شما این است که دارو های تجویز شده را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید.

انجام ندادن این کار می تواند عواقبی داشته باشد، از جمله علائم افسردگی یا بهبود نمی یابند یا بدتر می شوند.

داشتن مکالمات دقیق و صادقانه با پزشک بسیار مهم است ، و این شامل این می شود که آیا در مصرف دارو اشتباه کرده اید یا برای مصرف صحیح آن تلاش می کنید . ممکن است فردی فکر کند که یک دارو برای او موثر نبوده است، اما احتمال می رود مصرف این دارو در صورت مصرف اثر بهینه روی سلامت شخص داشته باشد.

اشتباهات رایج در مصرف دارو های ضد افسردگی

8 اشتباه رایجی که افراد معمولاً هنگام مصرف دارو های ضد افسردگی مرتکب می شوند و نحوه اجتناب از آن ها را برای شما شرح خواهیم داد. 

اشتباه شماره 1: قطع ناگهانی دارو های خود به دلیل اینکه احساس بهتری دارید :

پس از دو ماه مصرف دارو های ضد افسردگی، برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که خلق و خوی آنها بهبود یافته است. برخی از علائم افسردگی حتی بهبود می یابند.  اما این بدان معنا نیست که شما باید مصرف داروی خود را متوقف کنید، به خصوص بدون نظر پزشک. 
به طور کلی، توصیه می‌شود برای جلوگیری از عود ( بدتر شدن یا بازگشت علائم ) به افسردگی، حداقل به مدت شش ماه، اگر نه یک سال، از دارو های ضد افسردگی استفاده کنید.

و بسته به شدت افسردگی، برخی از افراد ممکن است نیاز به مصرف نامحدود دارو های ضد افسردگی برای مدیریت علائم خود داشته باشند.

قطع کردن دارو های ضدافسردگی می تواند باعث بروز علائم ترک شود، به خصوص اگر داروی خود را بیش از یک ماه مصرف کرده باشید . علائم عدم مصرف آن می تواند شامل اضطراب، سرگیجه، علائم شبیه آنفولانزا، سردرد، بی خوابی ، حالت تهوع، و خستگی و غیره باشد.

به جای آن چه باید کرد :

مصرف دارو را با دوز تجویز شده ادامه دهید. اگر می خواهید مصرف دارو های ضد افسردگی خود را به طور کامل متوقف کنید، به پزشک خود اطلاع دهید، پزشکان متخصص در این زمینه به شما نشان می دهند که چگونه با کاهش تدریجی دارو، مصرف آن را به طور ایمن متوقف کنید .

اشتباه شماره 2: به پزشک خود در مورد عوارض جانبی خود نگفتید :

شایع ترین عوارض جانبی دارو های ضد افسردگی ، عبارتند از:

  • افزایش وزن و تغییر اشتها
  • دهان خشک
  • حالت تهوع
  • یبوست
  • بیخوابی
  • خستگی
  • سرگیجه
  • بی قراری یا اضطراب
  • کاهش میل جنسی یا اختلال نعوظ

اکثر عوارض جانبی چند هفته پس از شروع یک داروی ضد افسردگی از بین می روند. 

بسیاری از عوارض جانبی اولیه نیز با استفاده مداوم از بین می‌روند، زیرا بدن ما متوجه می‌شود که این یک زنگ خطر اشتباه بوده و این دارو مفید است، نه مضر.

عوارض جانبی آزار دهنده می‌ تواند پیروی از رژیم دارویی خود را برای افراد مبتلا به افسردگی چالش برانگیز کند . 

اما همانطور که قبلا ذکر شد، نادیده گرفتن دوز ها یا قطع ناگهانی دارو ها عواقبی دارد، از جمله اثربخشی داروی ضد افسردگی شما را کمتر از آنچه باید باشد یا ایجاد علائم عدم مصرف دارو،

نادیده گرفتن دوز ها یا قطع دارو، به پزشک خود اطلاع دهید که آیا عوارض جانبی دارید.

در عوض چه باید کرد :

اگر عوارض جانبی شما در عرض چند هفته از بین نرود، پزشک ممکن است دوز داروی ضد افسردگی شما را کاهش دهد یا داروی دیگری که ممکن است برای شما بهتر عمل کند جایگزین کند. 

اشتباه شماره 3:  استفاده از الکل یا مواد مخدر هنگام مصرف داروهای ضد افسردگی

استفاده از مواد مخدر یا الکل نه تنها یک مکانیسم رایج و بالقوه مشکل ساز برای مقابله با افسردگی است ، بلکه برای افرادی که دارو های ضد افسردگی مصرف می کنند نیز بی خطر نیست.

نوشیدن الکل در حین مصرف دارو های ضد افسردگی می‌تواند باعث احساس خواب‌ آلودگی، هوشیاری کمتر و ناهماهنگی شود . NAMIکه به آن می‌گویند.
با این حال، برخی از پزشکان ممکن است فکر کنند که مصرف یک وعده یا بیشتر الکل ممکن است هنوز مشکلی نداشته باشد.  مصرف مواد مخدر هایی مانندماری جوانا، کوکائین، آمفتامین، هروئین یا کتامینتفریحی در حین مصرف داروی ضد افسردگی ممکن است علائم افسردگی شما را بدتر کند .

به جای آن چه باید کرد :

 اگر از الکل یا مواد مخدر  استفاده می کنید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا راه هایی برای ترک این عادت ها پیدا کنید.
خیلی مهم است که روانپزشک شما این را بداند تا به هدف مشترک شما در بهبود سلامتی خود دست یابید.

اشتباه شماره 4: به پزشک خود درباره سایر داروها یا مکمل هایی که مصرف می کنید نگفتید :

اطلاع ندادن پزشک به تمام داروهای تجویزی یا بدون نسخه یا مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید می‌تواند مشکلاتی را برای شما ایجاد کند.  داروهای ضد افسردگی می توانند با داروها و مکمل های مختلف مانندایبوبروفن و خار مریم که می توانند شما را بسیار بیمار کنند، تداخل دارویی داشته باشند.

به‌جای آن چه باید کرد :

قبل از گرفتن نسخه برای دارو های ضد افسردگی، بسیار مهم است که پزشک خود را در مورد داروها و مکمل‌هایی که استفاده می‌کنید مطلع کنید. قبل از مصرف هر گونه دارو یا مکمل جدید، حتما آن را با پزشک خود در میان بگذارید تا مطمئن شوید که هیچ تداخل دارویی احتمالی وجود ندارد.

اشتباه شماره 5: به پزشک خود در مورد سایر شرایط روحی که دارید نگفتید :

 برخی از داروهای ضد افسردگی ممکن است برای افرادی که شرایط سلامت روانی یا جسمی خاصی دارند، مشکل ساز باشند . به عنوان مثال، اختلال دوقطبی (اگر وجود داشته باشد) تجویز شوند، زیرا ممکن است در برخی از افراد یک دوره شیدایی ایجاد کنند .

به جای آن چه باید کرد :

 اگر شرایط روحی دیگری دارید که پزشک تجویز کننده شما درباره آن‌ها نمی‌داند، حتماً به آنها اطلاع دهید.

هرچه اطلاعات بیشتری به روانپزشک خود بدهید، بهتر می توانند به شما کمک کنند. این امر موجب می شود از عواقب بالقوه جدی سلامتی جلوگیری کنید.

اشتباه شماره 6 : همکاری نکردن با روانپزشک :

اگر به دنبال شروع مصرف یک داروی ضد افسردگی هستید، مهم است که سعی کنید به متخصصی مانند روانپزشک مراجعه کنید که در تجویز داروهای ضد افسردگی تخصص دارد.

اگرچه نزدیک به 80 درصد از داروهای ضد افسردگی توسط روان پزشکان تجویز می شود، افسردگی اغلب به طور مطلوب در مراکز مشاوره مدیریت نمی شود.  این اغلب به دلیل موانعی است، از جمله کمبود متخصصان سلامت روان که بتوانند بیماران خود را برای درمان بیشتر به آنها ارجاع دهند، تشخیص‌های نادرست در پزشکان عمومی یا روانشناسان، و تجویز داروهای ضد افسردگی با دوزهای کمتر از دستورالعمل‌ها، از جمله موارد دیگر .

«باید به یاد داشته باشید که درمان افسردگی ممکن است یک حوزه تخصصی برای برخی روانشناسان یا پزشکان عمومی نباشد. برخی ممکن است در مورد داروهای ضد افسردگی اطلاعات کمتری داشته باشند.

تقاضا برای مراقبت از سلامت روان (و سایر عوامل) منجر به کمبود روانپزشک در سراسر دنیا شده است، که همچنین ممکن است مراجعه به روانپزشک برای درمان یک مشکل سلامت روان را دشوارتر کند.

این ممکن است برخی افراد را بیشتر از دیگران تحت تاثیر قرار دهد، از جمله کسانی که در مناطق روستایی زندگی می کنند. ، حدود 65 درصد از شهرستان‌های غیرکلان‌شهری روان‌پزشک ندارند و بیش از 60 درصد مردم روستایی در مناطقی زندگی می‌کنند که کمبود متخصصان بهداشت روان دارند .

به جای آن چه باید کرد :

اگر قبلاً داروهای ضد افسردگی مصرف می‌کنید یا به دنبال شروع آنها هستید، توصیه می شود که در صورت دسترسی به یک روانپزشک حضوری یا مجازی با روانپزشک کار کنید.

اشتباه شماره 7: تکیه بر دارو های ضد افسردگی برای مدیریت علائم افسردگی :

در حالی که داروهای ضد افسردگی می توانند برای افسردگی بسیار مفید باشند، نباید تنها ابزار شما برای مدیریت این وضعیت سلامت روان باشند.  داروها وقتی با مداخلات متعدد برای رفع یک دوره افسردگی ترکیب شوند، بهترین کار را دارند.

به جای آن چه باید کرد :

طبق گفته انجمن روانشناسی به نظر می رسد رویکرد درمانی که شامل داروهای ضد افسردگی و روان درمانی – با نام مستعار ” روانکاوی” باشد، موثرتر از هر یک از این گزینه ها به تنهایی باشد . اگر قصد دارید داروهای ضد افسردگی را شروع کنید، ممکن است بخواهید روان درمانی را با یک متخصص سلامت روان شروع کنید، اگر قبلاً این کار را نکرده اید.

ایجاد تغییرات در شیوه زندگی که از خلق و خوی بهتر حمایت می کند، یکی دیگر از اجزای کلیدی مدیریت افسردگی است. این می تواند شامل استراتژی هایی مانند سوخت رسانی به بدن شما با غذاهای سالم مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی، و آجیل و دانه ها باشد. یا سعی کنید حداقل 30 دقیقه ورزش کنید – مانند پیاده روی، دویدن، یا دوچرخه سواری، به عنوان مثال – سه تا پنج روز در هفته.

اشتباه شماره 8: اگر داروی ضد افسردگی شما کمکی نمی کند به پزشک خود نگویید :

اگر طبق دستور داروی ضد افسردگی خود را مصرف می کنید اما هیچ بهبودی در علائم خود احساس نمی کنید، این لزوماً به این معنی نیست که شما کار اشتباهی انجام می دهید. برخی از افراد ممکن است با انواع خاصی از دارو های ضد افسردگی بهتر از دیگران عمل کنند. یافتن اینکه کدام گزینه درمانی برای شما بهترین کارآمد است، می تواند یک فرآیند آزمون و خطا باشد.

 اگر چندین داروی ضد افسردگی را امتحان کرده‌اید، اما کمک زیادی نکرده‌اند، ممکن است(TRD)  افسردگی مقاوم به درمان داشته باشید . اگر مبتلا به TRD هستید، بدانید که مقاوم بودن به درمان به معنای غیر قابل درمان بودن نیست. افراد مبتلا به TRD ممکن است از سایر گزینه های مبتنی بر شواهد مانند روان درمانی، تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال مکرر، درمان با تشنج الکتریکی یا تحریک عصب واگ.

به جای آن چه باید کرد :

 اگر به نظر نمی رسد که دارو های ضد افسردگی شما کمک کننده باشد، به پزشک خود اطلاع دهید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا درمانی را پیدا کنید که برای شما بهتر عمل کند.

کلام پایانی

مصرف دارو های ضد افسردگی باید تحت نظارت پزشک صورت گیرد و به طور کامل بر اساس دستورالعمل پزشک دنبال شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *